Luoteis-Helsingin musiikkiopiston logo

Musiikkiopiston haku syksyllä 2022 alkaviin opintoihin

Varsinainen hakuaika on päättynyt toukokuussa, mutta kesän aikana voi hakea vielä vapaille paikoille. Vapaista paikoista ilmoitetaan alla.

Mihin voin hakea?

Luoteis-Helsingin musiikkiopistossa on monipuoliset mahdollisuudet musiikin harrastamiseen. 

Musiikin varhaiskasvatus

Musiikkileikkikoulu

Musiikkileikkikoulu, tutummin muskari, on 3 kk – 8 -vuotiaitten lasten varhaisiän musiikkikasvatusta. Musiikkileikkikoulu on myös vanhemmille iloinen tapa kokea musiikkia lapsen kanssa. 

Soitinkaruselli

Eikö oma lempisoitin ole vielä löytynyt? Soitinkaruselli on kiva tapa tutustua useisiin soittimiin ja niiden opettajiin. Moni on löytänyt tätä kautta oman lempisoittimensa.

Ryhmät ovat tarkoitettu 6-8 -vuotiaille oppilaille. Puhallinkaruselliryhmät on tarkoitettu 8-11 -vuotiaille. Oppilaat tustustuvat 4-6 instrumenttiin lukuvuoden aikana. Instrumentit vaihtelevat vuosittain.

Soitinpajat

Soitinpajassa opetellaan pienryhmässä (max. 4 oppilasta, 6-9 -vuotiaat) soittoa ja musiikin alkeita leikin kautta. Tunneilla tutustutaan instrumentteihin, improvisoidaan, opetellaan säestyksen alkeita ja tutustutaan nuotteihin.
Yhteissoitto on tärkeässä roolissa ja kaikki toiminta rakentuu sen ympärille.

Instrumenttivaihtoehdot soitinpajoissa:

  • Pianopaja
  • Ukulelepaja
  • Kantelepaja
  • Huilupaja
  • Nokkahuilupaja

 

Lisätietoja musiikkileikkikoulun ryhmistä ja toiminnasta voit lukea täältä.

Perusopinnot

Musiikin perustason opinnoissa käydään omalla soittotunnilla viikottain, osallistutaan yhteismusisointiin ja musiikin perusteiden opintoihin.

Musiikin perustasolla oppilaat ovat iältään n. 7-20 -vuotiaita. Opintojen kesto on n. 6-9 vuotta, riippuen oppilaan aloitusiästä.

Voit tutustua tarkemmin perusopintojen soitinvalikoimaan täältä.

X