fbpx
Luoteis-Helsingin musiikkiopiston logo
Syyslukukauden opetus alkaa 12.8.2024

Sirpa Huuskonen

Rehtori, viulu

Filosofian maisteri Sirpa Huuskonen on opiskellut Helsingin  Konservatoriossa viulunsoiton opettajaksi sekä Helsingin yliopistossa musiikkitiede pääaineenaan. Yliopistossa opiskelu painottui klassiseen musiikinhistoriaan, klassiseen viulu- sekä orkesterimusiikkiin,  kasvatustieteeseen sekä sosiaalipsykologiaan. Sirpan gradu käsitteli Uuno Klamin viulukonserttoa.

80-luvulla Sirpa opetti viulunsoittoa Musiikkiopisto Juvenaliassa sekä Vantaan musiikkiopistossa. Vuodesta 1990 alkaen hän on toiminut Luhmon rehtorina, opettaen viulunsoittoa sekä viulukarusellia.

Viulunsoitonopettajana hänelle on tärkeätä yhteisöllisyys ja alusta alkaen yhdessäsoittaminen oppilaiden kanssa.

Sirpan näkemys johtamisesta ja opettamisesta ovat samat: autonomian, kompetenssin  ja yhteisöllisyyden kokemukset ovat niitä asioita, joita hän pyrkii sekä rehtorina että opettajana vaalimaan.

Sirpa on kasvanut muusikkoperheessä, missä kuunneltiin ja soitettiin paljon erilaisia musiikkilajeja ja tämä mielenkiinto on säilynyt vieläkin.

Luhmon, viulunsoiton ja musiikkipedagogian lisäksi tärkeitä asioita Sirpan elämässä ovat oma perhe, skandinaaviset elokuvat & poliisisarjat sekä koirat.
Hänet tapaakin melkein päivittäin jossain Haagan alueen koirapuistoista.