fbpx
Luoteis-Helsingin musiikkiopiston logo
Ilmoittaudu nyt syksyn 2024 muskari- ja soitinkaruselliryhmiin!

Pekka Jylhä

Viulu, alttoviulu

Opettaa Luoteis-Helsingin musiikkiopistossa viulun- ja alttoviulunsoittoa sekä kamarimusiikkia, johtaa myös musiikkiopiston kamariorkesteria

Motto: Onnellisuuden lisääminen on tavoitehierarkian korkein päämäärä, mihin kaikkien muiden tavoitteiden ja tekemisten pitäisi johtaa.

Taustaa

Pekka on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja opiskellut Detmoldin Musiikkiakatemiassa professori Rainer Moogin oppilaana.

Pekka on toiminut orkesterimuusikkona ja solistina sekä kotimaassa että ulkomailla ja soittanut mm. ammattijousikvartetissa päätoimisesti useita vuosia.

Pekka on pitkänlinjan pedagogi, mikä näkyy hänen erinomaisissa tuloksissaan. Useita hänen entisiä oppilaitaan toimii opettajina ja ammattimuusikkoina eri sinfoniaorkestereissa ja yhtyeissä.

Pekka opettaa myös jo pidemmälle edistyneitä oppilaita Espoon ja Lauttasaaren musiikkiopistoissa. Hän on toiminut soitonopettajana myös Keski-Euroopassa. Opettajana hän on kannustava ja pidetty.

Pekan yhtenä kiinnostuksen kohteena on oppiminen ja huippusuoritus. Tätä hän on tutkinut soveltaen sen yhteyttä soitonopettamiseen.

Pekka tunnetaan myös sävellys- ja sovitustöistään. Hänen teoksensa, joita on tilattu monilta eri tahoilta, kattavat tyylisuunnat klassisesta jazziin. Musiikkiopistojen käyttöön tarkoitettua materiaalia on julkaistu runsaasti ja niitä esitetään paljon, myös Suomen ulkopuolella. Luoteis-Helsingin musiikkiopiston kamariorkesteri on ollut kantaesittämässä hänen teoksiaan mm. Sibafest- ja Kirkkosoikkoon- tapahtumissa.

Purjehtiminen ja alppihiihto ovat myös Pekan intohimon kohteita.