Veera Raatikainen

Musiikkipedagogi AMK

Veera Raatikainen on helsinkiläinen laulaja ja laulunopettaja. Luoteis-Helsingin Musiikkiopistossa Veera opettaa popjazz-laulua ja yhteismusisointikuoroja. 

Veera on valmistunut musiikkipedagogiksi vuonna 2018 Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja laulajaksi vuonna 2013 Jyväskylän ammattiopistosta.

Veeran mielestä parasta laulunopetuksessa on musiikin ilo, se että oppilas pääsee nauttimaan omasta osaamisestaan, sekä oppilaan motivaation ja “oman äänen” löytäminen. Veeralle on tärkeää, että jokainen oppilas tulee kuulluksi ja nähdyksi omana arvokkaana itsenään. Opettajana Veera on ulospäinsuuntautunut, ystävällinen, kannustava ja avoin. Erityisesti sydäntä lähellä hänelle on tulkinnan ja läsnäolon tutkiskelu ja opettaminen, sekä improvisoinnin ja musikaalilaulamisen opettaminen. Oppilaslähtöisyys ja positiivinen pedagogiikka ovat Veeran tärkeimpiä työkaluja opetuksessa. 

Opetustöiden lisäksi hän esiintyy solistina sekä taustalaulajana useissa yhtyeissä. Veeralle erityisen tärkeää on myös kuorolaulaminen, aivan erityisesti Emma Salokoski Voices kuorokollektiivi, jossa hän vaikuttaa aktiivisesti. 

Laulamisen ja musisoinnin lisäksi Veeralle rakkaita asioita ovat perhe ja ystävät, pitkät kävelylenkit hyvässä seurassa, sekä villasukkien neulominen hyvän elokuvan parissa.