Pia Pelkonen

Musiikin Maisteri, Sibelius-Akatemia
Diplomiviulisti, RAM Lontoo
Viulunsoitonopetuksen lisensiaatti, RAM Lontoo
Musiikkipedagogi, Päijät-Hämeen konservatorio

Pia Pelkonen on Lahdesta lähtöisin oleva viulisti ja viulunsoiton opettaja, joka pääsi kotikaupungissaan Lahdessa konservatorion ammattiin tähtäävään koulutukseen jo 4 -vuotiaana. Opinnot etenivät sujuvasti ammattiopintoihin asti ja jatkuivat lukuisilla mestarikursseilla ympäri Eurooppaa sekä mm. Lontoon Royal Academyssä Maurice Hassonin johdolla vuosina 2001-2003. Lontoossa Pia sai tutustua solistisen viulumaailman saloihin, ja keräsi opettaja-arsenaaliinsa lisensiaatin tutkinnossaan myös huiman määrän oppeja, joita hän yhä edelleen hyödyntää omassa opetuksessaan. Mm. leikin kautta alkeisopetuksen opettaminen on erittäin lähellä Pian sydäntä. Pia suoritti myös Sibelius-Akatemian Musiikin Maisterin tutkinnon, ja esitti tutkinnossaan mm. Beethovenin viulukonserton.

Pia Pelkonen on työskennellyt viulistina Suomessa lähes kaikissa suurimmissa sinfoniaorkestereissa, kuten mm. Radion sinfoniaorkesteri, Suomen kansallisooppera, Helsingin kaupunginorkesteri, Lahden kaupunginorkesteri, Turun filharmoninen orkesteri, Tampere Filharmonia, sekä konserttimestarina mm. Pori Sinfoniettassa, Oulu Sinfoniassa, Helsinginkadun Filhamonikoissa, Joensuun kaupunginorkesterissa ja Lohjan kaupunginorkesterissa.

Kamarimusiikki on Pian intohimo, hän perusti Allegros-jousikvartetin vuonna 2004, ja kvartetti on tehnyt kansainvälistä uraa jo 18 vuoden ajan. Pia on työskennellyt myös lukuisissa sinfonia- ja oopperaorkestereissa ulkomailla, mm. Itävallassa, Englannissa, Italiassa sekä kamarimuusikkona laajasti Keski-Euroopassa.

Pia soittaa venetsialaista Franco Simeoni -viulua ja suunnittelee matkaavansa sinne lähiaikoina näyttämään viuluaan jälleen viulunsa rakentajalle.