Lauri Hämäläinen

Viula ja alttoviulu

Lauri on jousikollekion puheenjohtaja, opettaa viulun- ja alttoviulunsoittoa opistossamme ja johtaa opiston nuorimpien jousisoittajien jousiorkestereita. Laurin tunneilla keskitytään soittamaan paljon yhdessä muiden viulistien kanssa jo pienestä pitäen. Tavoitteena soittamisessa on tutustua viulunsoiton keskeiseen musiikkiin hauskojen ja innostavien kappaleiden avulla.

Jousiorkestereissa harjoitellaan yhdessä soittamista ja esiintymistä. Musiikkiopiston lukukausien päätteessä nuoret orkesterilaiset esiintyvät opiston konserttien lisäksi paikallisissa vanhainkodeissa ja palvelutaloissa.

Sosiaalisen luonteensa takia Lauri esiintyy jatkuvasti eri kokoonpanoissa orkestereista kamarimusiikkikokoonpanoihin. Hän toimii Allegros- jousikvartetin alttoviulistina, ja opettaa soittamista ja johtaa orkestereita myös musiikkiopisto Avoniassa Espossa. Lauri on säveltänyt musiikin Hetkiä Helsingissä- multimediaesitykseen.

Lauri on on valmistunut Turun Amk:sta, Haagin Kuninkaallisesta Konservatoriosta ja Hogeschool voor Muziek en Dans Rotterdamista.

Laurin harrastuksiin kuuluvat mm. urheilu, Välimeren maiden ruokakulttuuri, Kreikan kielen opiskelu ja Kreetalaisen lyyran soitto.