Kathleen Weidenfeller

Poikkihuilunsoiton opettaja Kathy Weidenfeller

Huilu

Kathleen Weidenfeller

MuM, puhallinsoiton kollegion puheenjohtaja,
Johtaa White Winds- ja Flying Flutes puhallinorkestereita sekä Helsinki Huiluorkesteria

Kathleen Weidenfeller aloitti huilunsoiton 9-vuotiaana kotikaupungissaan East Bridgewaterissa (Massachusetts, USA). Myöhemmin lukioikäisenä opiskellessaan huilisti Randy Bowmanin kanssa hän oli varma siitä että huilistin ammatti on häntä varten. Kathleen aloitti huilunsoiton ammattiopinnot Hartt School of Musicissa John Wionin johdolla, josta hän suoritti Bachelor of Music -tutkinnon kunniamaininnoin.

Osallistuttuaan huilisti Liisa Ruohon kesäkurssille Kathleen päätti matkustaa Suomeen “vuodeksi” opiskelemaan. Vuodet vierähtivät… ja hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta linjalta vuonna 1992.

Viime vuosina Kathleen on myös opiskellut kapellimestarin opintoja useiden opettajien johdolla.

Kathleen on Luoteis-Helsingin musiikkiopistossa  huilunsoiton ja puhallinyhtyeiden toimenhaltija. Hän myös viimeistelee musiikin tohtorin opintojaan Sibelius-Akatemian DocMus-ohjelmassa, aiheenaan improvisationaalisten harjoitusten käyttö aikuishuilistien ja huiluorkesterin kanssa.

Motto:
Music is far more than what is written on the page. Helping students find their own unique inner voice, and hearing them learn how to express it through their instrument is what makes teaching so rewarding.