Koronaviruksen ja flunssakauden vaikutus opiskeluun (jatkuvasti päivittyvä)

PÄIVITYS 13.3.2020: Pe 13.3.2020 Luhmon opetus järjestetään normaalisti, ellei toisin ole ilmoitettu. Ryhmäaineiden (soitinpaja ja musiikkileikkikoulu) tunnit perutaan pe 13.3.2020. Ryhmien jatkosta tiedotetaan myöhemmin.

Kaikki maaliskuun konsertit ja tapahtumat perutaan. Huhti- ja toukokuun tapahtumista tiedotetaan myöhemmin.

 

 

Tässä tiedotteessa käydään läpi yleisiä Covid-19-koronavirukseen liittyviä kysymyksiä Luoteis-Helsingin musiikkiopiston toimintaan.

Luoteis-Helsingin musiikkiopiston noudattaa koronaviruksen osalta ensisijaisesti aina viranomaisten antamia ohjeita.

 

1. Miten toimin, jos olen sairas?

Jää tavallista herkemmin kotiin tuntiessasi itsesi sairaaksi. Ilmoita poissaolosta opettajalle normaaliin tapaan. Älä myöskään tule puolikuntoisena tunneille. Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan tai altistuneesi koronavirukselle, ota yhteyttä oman alueesi sairaalaan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Saat tarvittaessa sieltä ohjeet hoitoon hakeutumiselle. Soita tarvittaessa Helsingin kaupungin neuvontapuhelimeen 09 310 10024.

Huomioithan, että opettaja voi kieltää sairaan oppilaan osallistumisen opetukseen.

 

2. Voinko olla osallistumatta läsnäoloa vaativaan opetukseen?

Nykytietoihin perustuen ei ole tarvetta erityisjärjestelyille, ja opetus ja muu toiminta Luoteis-Helsingin musiikkiopistossa jatkuu normaalisti. Läsnäoloa vaativaan opetukseen tulee siis lähtökohtaisesti osallistua, ellei ole sairas, puolikuntoinen tai epäile esimerkiksi altistuneensa koronavirukselle. Näissä tapaukissa opetukseen ei saa osallistua.

 

3. Miten toimitaan, jos opettaja on estynyt opettamasta?

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan aina saamaan sijaisen pitämään tunnit. Mikäli tämä ei onnistu, tunnit perutaan.

 

4. Mistä saan tiedon, jos opetus peruuntuu?

Saat tiedon opettajaltasi tai toimistosta. Samaa päivää koskevat peruutukset pyritään aina lähettämään tekstiviestitse. Huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

 

5. Miten musiikkiopiston opetus- ja yhteistilojen hygieniasta huolehditaan?

Siivous- ja desinfiointitoimia on tehostettu musiikkiopiston tiloissa. Oppilaita ja henkilökuntaa pyydetään pesemään kädet opistolle tullessa sekä tuntien välissä ja jälkeen. Käsihuuhteet löytyvät wc-tiloista.